074 - 202 02 58

24-07-2019

Zo kunnen sporten uitgewisseld worden en breng je ze bij elkaar

Zo kunnen sporten uitgewisseld worden en breng je ze bij elkaar

Het project hockeyvelden voor de Almelose Hockeyclub MHC heeft Jan Willem van GRAS Advies ook onder zijn hoede. Binnen vijf jaar wil men alle velden vernieuwen, van het gras tot te bekabeling, bestrating, het hekwerk en de verlichting. Op 17 juni wordt er gestart met de uitvoering en half september moet het project opgeleverd worden. Jan Willem vertelt:

”Deze hockeyvelden en dit clubhuis worden geëxploiteerd door de Stichting ‘t Hinsenveld. De hockeyvelden zijn verouderd en komen uit 1985 en 1999. MHC huurt nu het gebouw en de velden van de stichting. Vandaag is er een zogenaamde schouw, dan mogen verschillende partijen die zich ingeschreven hebben voor dit project de huidige situatie bekijken en kijken of er eventueel knelpunten zijn.”

Sporten bij elkaar brengen
”De vereniging van MHC kwam naar mij toe met de vraag: wij hebben heeft dit op het papier gezet, hoe kunnen we dit smoelen en er nog meer uit halen? Ik heb de vereniging een aantal voorbeelden laten zien wat we in Brummen en Duiven hebben gedaan. Daar is er bijvoorbeeld een beachvolleyveld gemaakt voor als er in de zomer minder roering is. Zo kunnen sporten uitgewisseld worden en breng je ze bij elkaar. Bovendien kan je voor een multifunctioneel sportpark kan je ook subsidie bij krijgen. Bij dit soort projecten komen trouwens vaak verschillende disciplines kijken. De landmeters van Buro Hoogstraat voor het landmeten, het explosieve onderzoek onder leiding van Xplosure, het archeologisch onderzoek namens Greenhouse Advies en het civiele deel wat bij Civil Management uitgewerkt kan worden. Daarin zie ik zeker de meerwaarde van DAGnl.”

Vooruitlopen op de toekomst
“Het clubhuis is onlangs vernieuwd, die uitstraling willen we doortrekken naar de velden. Daarom gaan we in antraciet dikke tegels neerleggen zodat je een mooie opgang krijgt. Dit hockeyveld is nu een zandveld, tot bovenaan gevuld met zand, die is twintig jaar oud. Het veld wordt een waterveld, daar zit geen invul in zoals zand of rubber. Je hebt een zandveld, semi waterveld en een waterveld, bij dit veld slaan we dus een stapje over. Er moet een beregeningsysteem aangelegd worden, omdat er dan op water gehockeyd wordt. Het water zorgt ervoor dat als je over het veld heen glijdt je geen brandwonden krijgt. Vooruitlopend op de toekomst gaan we alle omhuizing zwart maken zodat het nog meer wegvalt in de omgeving. Nu zie je de buizen namelijk heel erg naar voren komen. Daarnaast wordt er duurzame verlichting met ledlampen.”